Basisschool Bonaire De Pelikaan

De Pelikaan is één van de zeven basisscholen op Bonaire. De instructietaal op onze school is Nederlands. In alle groepen worden ook de vakken Engels en Papiamentu gegeven. Onze school biedt in de eerste plaats voor iedereen een plezierige, veilige en uitdagende leer- en leefomgeving.

Voor alle groepen geldt dat we het maximale uit de kinderen willen halen. In groep 1 noemen we dit spelend leren en wordt er thematisch gewerkt. De leerkrachten zijn erop attent dat hier ook de leerdoelen worden behaald.

In groep twee wordt er nog steeds veel gespeeld, waarnaast er meer wordt gewerkt vanuit de methoden. Dit is voor de kinderen al een opstap naar groep drie.

Vanaf groep drie werken we volledig uit de methoden en is er daarnaast nog steeds tijd voor ontspanning in de vorm van spel, muziek, handvaardigheid, etc.

Het spreekt voor zich dat vanaf groep vier steeds meer de nadruk komt te liggen op resultaatgericht onderwijs, zodat de aansluiting met het middelbaar onderwijs gemaakt kan worden.


Visie
De Pelikaan staat voor uitdagend onderwijs.
Talenten worden gezien en er is ruimte voor verdere ontwikkeling.
Met een brede kijk op de wereld blijven de kinderen hier zichzelf en hun omgeving verrijken.

Missie
Met een gepassioneerd team zorgen wij met elkaar voor een veilige, uitdagende (leer)omgeving, waarin de kinderen zich kunnen ontwikkelen.
Wij houden rekening met de verschillende leerstijlen van kinderen, waarbij de natuurlijke nieuwsgierigheid wordt ingezet om tot leren te komen.
Met aandacht voor cultuur, natuur en maatschappij helpen wij de kinderen op weg naar het worden van bewuste, zelfstandige individuen.

Ambitie
Wij willen de talenten van kinderen maximaal ontwikkelen. “Onze leerlingen voelen zich hierbij veilig en begrepen”. Zij genieten, zijn vrolijk, enthousiast en gedreven.
Wij streven ernaar om ouders en verzorgers betrokken te laten zijn bij het ontwikkel- en leerproces van hun kinderen. Samen ondersteunen we de kinderen bij ons op school.

Kaya Amsterdam #3 | Kralendijk, Bonaire, CN | Telefoon: +599 717 4301 | E-mail: info@bsdepelikaan.com